30/11 2018 hemma hos Daniel

6 deltagare samlades hemma hos Daniel för att göra upp vid pokerbordet. I vanlig ordning bjöds det på gott att dricka hemma hos Sockerlag. Glöggen var finfin och enligt utsago av de som drack cocktails var dessa också utsökta. Själva spelet var enformigt då The Kid sopade banan med samtliga deltagare. Bra jobbat. När nästa event är? Ja, vem vet.......

19/10 2018 Klubbmästerskap på Kunskapsskolan


Hela tretton tappra kortkrigare hade infunnit sig för att slåss om den åtråvärda klubbmästartiteln. Efter en något sen start på grund av att tre deltagare begagnade den akademiska kvarten både en och två gånger brakade spelet igång. Det ena bordet hade 6 spelare och det andra hade 7. Man kunde tidigt urskilja olika spelstrategier vid de olika borden. Det ena bordet var klart mer aggressivt än det andra. Detta resulterade i att de tre första spelarna som åkte ut kom från bord nummer ett.

Först ut att få sitta och vila och titta på de övriga var Sebastian aka the Visitor. Otur, Sebbe! Du kommer tillbaka!

När det var åtta spelare kvar bildades ett finalbord. Spelet här kan beskrivas som försiktigt. Dock kan sägas att Fredrik stack ut och var den som spelade både mest och bäst. Spelet böljade fram och tillbaka och till slut var det endast fyra spelare kvar, Fredrik, Karl, Ulric och Thomas. Nu stannade spelet i princip av. Detta berodde säkert på att ingen vill vara den som blir fyra när endast de tre första får vara med och dela på prispotten som denna gång var klubbens största: 3900 kronor. Efter en halv evighet där spelet mestadels stod still blev dock Karl utslagen som nummer fyra och bär nu det föga smickrande namnet Bubble Boy!

Det blev något mer öppet spel nu och stackarna växte och krympte om vartannat. Thomas var den som hade mest oflyt och åkte ut som nummer tre vilket lämnade Fredrik och Ulric heads up. Det verkade avgjort redan tidigt då Fredriks stack var klart mycket större än Ulrics men den sistnämnda hade några bra händer och det var länge helt lika mellan spelarna. Efter över 5 timmars spel gick dock Ulric all in med 9 9 och blev slagen på river när Fredrik träffade en stege.

Ny champ är alltså Fredrik. Detta känns helt rättvist då många kommentarer under kvällen gjorde klart att han spelat riktigt bra för det mesta.

Hur det gick vid sidoborden, också kallade losers' tables vet jag inte för där var jag aldrig med :)

Jag vill tacka alla deltagare för en riktigt bra turnering. God stämning och bra fokus på pokerspelande var karaktäristiskt för kvällen.

Jag hoppas att vi ses vid nästa event.

/Ordförande


31/8 2018 hemma hos Daniel

Det första eventet för teminen spelades hemma hos Daniel. Ordförande var först på plats och välkomnades med en rundvandring i lägenheten. Under denna skröt innehavaren helt ogenerat om hur han, helt på egen hand minsann, monterat datorbord i hallen och hyllor i sovrummet. Ordförande var måttligt imponerad av denna bedrift.

När så samtliga deltagare (Ulric, Daniel, Jens, Fredrik, Simon och Linus) ankommit kunde spelet börja. Nytt för ikväll var att vi bestämde oss för att ha en större startstack (3000) och en brantare blinds-kurva. Detta fick till följd att en runda tog så lång tid som 3 timmar om jag inte missminner mig. Vissa av deltagarna vill säkerligen göra gällande att rökpauserna tog på tok för lång tid. Vissa andra deltagare håller inte med om detta. 

Den första rundan inleddes trevande och försiktigt. Detta kan ha att göra med mängden alkohol som ännu inte hunnit rinna ner för struparna. Efter att fördämningarna öppnats och ett visst rus infunnit sig lossnade spelet. Det ska sägas redan nu att det fanns bara en pokerspelare vid bordet och det var Jens. Övriga framstod som bisittare och passiva åskådare när Jens dominerade bordet. Han hade uppenbarligen funderat ut en strategi för kvällen som gick ut på att vara en sk "Slow Starter" för att sen, när blinds-nivåerna stigit, öka takten och spela sönder de spelare som var kvar. 

Först att åka ur och således tilldelas den något tvivelaktiga titeln "Dealer" var The Kid. Hans spel kan inte karaktäriseras som annat än uselt. Efter detta åkte spelare efter spelar ut och kvar var tillslut bara Jens och Daniel. Jens vann inte den första rundan (han blev tvåa) utan det gjorde, av nån konstig jävla anledning, Daniel. Grattis! Dock var Jens den moraliske segraren och torskade på otur, det måste man säga.

Den andra rundan gick fortare, så brukar det ju vara. Återigen kan vi nog härleda detta till mängden alkohol.  Även denna gång åkte The Kid ut först, faktiskt i den allra första handen, efter outsägligt uselt spel. Vi tog nu det mycket oortodoxa beslutet att tillåta buy in så att stackarn skulle få vara med och spela lite till. Alla var överens om att det nog är ganska bra med Buy in under den första blinds-nivån och vi kommer antagligen att anamma detta under samtliga events i framtiden. Segraren denna gång var mycket rättvist Jens som spelade fantastisk poker. Övriga deltagare tittade på med förstummad blick och försökte bara att lära sig så mycket som möjligt av mästarens taktiska finter och strategiska krumbukter. Well played, Master!

Som avslutning vill jag tacka Daniel för en mycket bra tillställning. Sangrian var välsmakande och cocktailsen likaså. Jag tycker att vi kan utse lägenheten som officiell klubblokal och spela samtliga events där. 


Om någon av deltagarna under kvällen anser att texten ovan inte återger sanningen på ett korrekt sätt är ni välkomna att maila in era synpunkter så kommer jag att fullständigt skita i dem. 

Maila på: spelklubbpkk@gmail.com 


/Ordförande27/4 2018 hemma hos Simon

5 medlemmar från Klubben närvarade vid detta event. Vi hade även besök av två av Simons vänner som var med. Dessa två var naturligtvis helt chanslösa mot Klubbens slipade poker-ess. 

Första rundan var en ren promenadseger för Linus som totaldominerade (nåja) och vi gratulerar The Kid till sin första seger. Stort! Tvåa kom Simon. Hans största framgång hittills, eller?

Den andra rundan gick klart snabbare än den första. Här hade The Kid en rejäl dos otur när han gick upp mot Mogge när det bara var tre spelare kvar. Mogge lyckades träffa en trea på turn och The Kid var förpassad till losers lounge. Osannolikt är väl bara förnamnet. Efter detta hade Mogge inga som helst bekymmer med att fullständigt krossa Ulric heads up. 


16/3 2018. Klubbmästerskap

Det senaste eventet spelades den 16:e mars 2018 och det var klubbmästerskap. 9 deltagare gjorde upp om den ärofyllda titeln. Efter över tre timmars spel stod Thomas Corp som segrare och kan alltså kalla sig The Champ i ca 6 månader. Vi gratulerar såklart!